• امروز : پنج شنبه - ۲۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 18 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Thursday - 15 May - 2025
8

دست دلالان و انحصارطلبان از صادرات ماهی در قشم کوتاه شود

  • کد خبر : 59193
  • 07 مرداد 1403 - 21:53
دست دلالان و انحصارطلبان از صادرات ماهی در قشم کوتاه شود
فعالان عرصه صید و صیادی در قشم با توجه به نفوذ برخی شبکه‌ها و دلالان در این عرصه که به دنبال انحصارطلبی صادرات ماهی در این شهرستان هستند، از مسوولان خواهانند که که دست این دلالان و انحصارطلبان را از این عرصه کوتاه کنند.

 به گزارش قشم خبر، یکی از مهمترین محصولات صادراتی در شهرستان قشم، ماهی خشک‌شده به‌روش سنتی و با گرمای آفتاب است که به‌دلیل همین ارگانیک بودن، خواهان بسیاری در کشورهایی همچون سریلانکا، چین، تایلند و دیگر مناطق دارد.

این روزها که کمبود صید و گرمای بسیار شدید هوا عرصه را بر معیشت صیادان بومی قشم تنگ کرده؛ زمزمه‌های انحصارطلبی صادرات آبزیان نیز نمک بر زخم آنها گشته است و دل‌نگران‌تر از همیشه برای شغل آبا و اجدادی خود، چشم به آینده دوختند.

طبق نظر فعالان این عرصه، ماهی‌های خشک‌شده به‌روش سنتی در شهرستان قشم مطابق با استانداردهای کشورهای مقصد است و آنها مشتری ثابت این ماهی‌ها هستند.

محصول تولیدی ماهی خشک که به‌صورت  سنتی به‌روی تور در روستاهای ساحلی قشم و هرمزگان عرضه می‌شود، چندین دهه است که مورد استفاده در استان‌های همجوار و حتی خارج از کشور است و همان‌طور که بیان شد، این نوع محصولات اکنون در بازارهای بین‌المللی به برندی برای استان و جزیره قشم تبدیل شده است.

فعالیت بیش از ۸۰۰۰ نفر در خشک‌کردن سنتی ماهی در قشم

براساس آمارهای اعلام‌شده بیش از هشت هزار نفر در صنعت تولید و بسته‌بندی ماهی خشک به‌روش سنتی در قشم فعال هستند و سالانه بیش از ۷۰ هزار تن ماهی در قشم خشک می‌شود که ۸۰ درصد آن در روستاهای رَمچاه، مِسِن، ریگو، برکه خلف، زیرانگ، سلخ و شهر سوزا صورت می‌گیرد.

حال در این شرایط که ایجاد اشتغال با کمترین هزینه و با بالاترین راندمان دغدغه مسئولان است، برخی‌ها به‌دنبال صنعتی کردن این حوزه و به‌عبارت دیگر انحصاری کردن خشک‌کردن ماهی برای دستیابی به بالاترین سود هستند.

تأکید بر متمرکزسازی فعالیت‌های خرد صنعت تولید ماهی خشک از سوی فعالان صنعتی برابر با بیکاری و چالشی برای اشتغال و درآمد چندین هزار خانوار قشمی است که کار صید و صیادی را از اجداد خود به‌یادگار دارند.

البته ناگفته نماند که دلالان و کاسبان، امروز و دیروز نیست که در تلاش برای انحصاری کردن صنعت خشک‌کردن ماهی هستند، بلکه از چندین سال گذشته با بیان این مسئله به‌عناوین مختلف از کمک به حفظ محیط زیست گرفته تا رعایت نشدن استانداردهای بهداشتی، سعی در تحقق هدف شوم خود دارند.

مخالفت استاندار هرمزگان با ایجاد انحصار در صادرات آبزیان

استاندار هرمزگان ایجاد انحصار در صادرات آبزیان را موجب ضرر صیادان بومی دانست و تأکید داشت: اجازه نمی‌دهم در استان این اتفاق بیفتد.

مهدی دوستی چندی پیش در نشست بررسی موانع صادرات آبزیان به‌ویژه ماهی خشک‌شده که به‌روش سنتی توسط صیادان بومی انجام می‌شود، اظهار داشت: بخش عمده‌ای از این ماهی‌ها به‌مقصد سریلانکا صادرات می‌شوند و منطبق بر استانداردهای کشور مقصد هستند.

وی افزود: ممکن است عده‌ای تلاش داشته باشند با ایجاد مانع در صادرات این نوع ماهی‌ها، انحصارهایی را ایجاد کنند که قطعاً در برابر آن خواهیم ایستاد و اجازه نمی‌دهیم صیادان بومی استان متضرر شوند‌.

استاندار هرمزگان تأکید کرد: اداره‌کل دامپزشکی استان موظف است در سریع‌ترین زمان ممکن دستورالعمل خشک‌کردن ماهی‌‌های صادراتی را منطبق بر اصول کارشناسی به صیادان اعلام کند. حال در این شرایط امید آن می‌رود که مسئولان و برنامه‌ریزان در حوزه شیلات نه در سطح استان هرمزگان، بلکه در بعد ملی مقوله اشتغال‌زایی این صیادان بومی را مدنظر قرار دهند و با دخالت و حضور به‌موقع مانع از تحقق اهداف دلالان و انحصارطلبان در این عرصه شوند و با این اقدام حسن‌نیت خود را در تحقق وعده‌هایشان به مردم غیور و زحمتکش این خطه نشان دهند.

لینک کوتاه : https://qfanews.ir/?p=59193

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.